GÜNCEL

BELTAŞ’tan açıklama geldi! Denizli teleferik bakıma alındı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki sosyal aktivite alanlarının zenginleştirilmesi ve turizmin geliştirilmesi amacıyla 2015 yılında hizmete açılan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, rutin bakım ve kontrol çalışmaları için kapatıldı.

Ege’nin en büyük teleferiği olması özelliğini taşıyan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası rutin kontrol ve bakımlarının yapılacağı için kapatıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELTAŞ tarafından işletilen tesisin bakıma alındığı, BELTAŞ’ın sosyal medya hesabından yapılan bir açıklamayla duyuruldu.

“AÇILIŞ TARİHİNİ EN KISA SÜREDE PAYLAŞACAĞIZ”

Yapılan paylaşımda, “Değerli misafirlerimiz, tesisimiz bakım nedeniyle 27.08.2024 tarihinden itibaren kapalıdır. Hizmete başlayacağımız tarihi en kısa sürede sizlerle paylaşacağız” ifadeleri kullanıldı. Bu açıklama, teleferik ve yayla keyfini yaşamak isteyen vatandaşlar tarafından dikkatle takip ediliyor.

BÖLGENİN SOSYAL VE TURİSTİK CAZİBESİ ARTIYOR

Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, Ege Bölgesi’nde bulunan en büyük teleferik tesisi olarak dikkat çekiyor. 8,5 dakikalık teleferik yolculuğu sırasında ziyaretçiler, Denizli’nin eşsiz manzaralarını kuşbakışı izleme fırsatı buluyor. Ayrıca, yaylada konaklama imkanı ve doğa yürüyüşü gibi çeşitli etkinliklerle kentteki sosyal yaşamın zenginleşmesine katkı sağlıyor. Teleferik ve yaylanın yeniden hizmete açılacağı tarih, yapılan bakım ve kontrollerin ardından kamuoyuna duyurulacak.