9 günlük Kurban Bayramı tatili sona erdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bayram tatili süresince en çok ziyaret edilen ören yerlerini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'deki müze ve ören yerleri bayram tatilinde yoğun ilgi gördü. Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirasını barındıran müze ve ören yerleri ziyaretçi akınına uğradı.

Bayramda Tati̇lci̇ler Pamukkale’ye Akin Etti̇! (1)

Erdoğan “Okul alışverişimizi, şehrimizdeki esnafımızdan yapalım” Erdoğan “Okul alışverişimizi, şehrimizdeki esnafımızdan yapalım”

PAMUKKALE İKİNCİ SIRADA

İzmir'in gözde turistik mekanı Efes Ören Yeri, 129 bin 987 ziyaretçi ile listenin başında yer aldı. Su ve inancın kenti olarak bilinen Hierapolis Ören Yeri ise 111 bin 27 ziyaretçi ile ikinci sırada bulunurken, Kapadokya'nın büyülü atmosferiyle tanınan Göreme Ören Yeri 36 bin 661 ziyaretçi ile üçüncü sırada yer aldı.

Bayramda Tati̇lci̇ler Pamukkale’ye Akin Etti̇! (3)

GECE YARISINA KADAR AÇIK OLACAK

Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri, 2024 yılı turizm sezonu kapsamında yeniden düzenlendi. Yeni uygulamaya göre, gece müzeciliği kapsamında bazı müze ve ören yerleri ziyaretçilerini daha geç saatlere kadar ağırlayacak. Yapılan düzenlemelerle birlikte, Efes Ören Yeri 00.00'a kadar, Aspendos, Patara, Side ve Hierapolis Ören Yerleri ise 23.00'a kadar ziyarete açık olacak.

Kaynak: Haber Merkezi