CHP Pamukkale Gençlik Kolları üyeleri, mülteci sorununa dikkat çekmek için Gazi Bulvarı üzerindeki Candoğan Parkı önünde toplandı. Gençlere CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun ve Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur da destek verdi.  Grup adına Pamukkale Gençlik Kolları Başkanı Baki Eren Çapkın açıklamayı okudu. Mültecilerin çevresinde yaşanan sorunları, hükümetin yanlış dış politikalarına bağlayan Çapkın; tek kişinin verdiği kararlarla oluşturulan Ortadoğu ve Suriye politikalarının yerle bir olduğunu kaydetti. 

“Bayrak Yakanla Dost Olunmaz” (6)

SORULAR YÖNELTTİ

Pamukkale Gençlik Kolları Başkanı Baki Eren Çapkın hükümetin yaşanan sorunları faturasını halka ve muhalefet partilerine kesmeye çalıştığını ifade ederek bir dizi soru yöneltti: “AKP hükümeti, her geçen gün sayısı daha fazla artan sığınmacıların demografik, sosyal, kültürel ve ekonomik yapımızda meydana gelen tahribatı önleyecek bir politika üretememiştir. Bu tahribatı giderecek bir politikası da bulunmamaktadır. Eve gelen misafirin ne zaman gideceği bellidir ancak AKP hükümeti sığınmacıların ne zaman ve nasıl evlerine döneceği ile ilgili en ufak bir çalışma ve yol haritasını kamuoyuyla paylaşmamıştır. Kimin kaç çocuk yapacağına dahi karışan kişiler sığınmacılar konusunda bir nüfus planlaması ve buna dair eğitim benzeri girişimleri olmamıştır. Vatandaşının bile hangi evde kaç kişinin yaşadığını bilen ve bunu bildirmeyen vatandaşına dahi cezai müeyyide uygulayan hükümet, aynı evde 15-20 kişi yaşayan ya da yaşıyor görünen sığınmacılar ile ilgili yeterli kontrol ve denetimi yapmakta mıdır? Bugüne kadar bildirdiği adreste oturmayan kaç sığınmacıyla ilgili rutin denetim kapsamında idari işlem yapılmıştır veya hiç yapılmış mıdır?”

Cuma Nacar “Sivas Kongresi’nden aldığımız hızla ülkeyi beyin işgalinden kurtaracağız” Cuma Nacar “Sivas Kongresi’nden aldığımız hızla ülkeyi beyin işgalinden kurtaracağız”

“Bayrak Yakanla Dost Olunmaz” (5)

BAYRAK YAKANLA DOST OLUNMAZ”

“Bilinmelidir ki dün kardeşim dediğinle bir günde düşman olunmaz, hele hele Türk bayrağını yakan, Türk mallarına zarar veren ile dost olunmaz” diyen Çapkın, “Maaş verdiğiniz kişiler sizin ülkenize zarar veriyorsa hem onlar yanlış yoldadır hem de onlara o maaşı verenler yanlış yoldadır. Bizim üzerimize düşen ise bu yanlışa sebep olanları bir an önce demokratik yollarla milletimizin kararıyla o makamlardan kaldırmaktır. Ve inanın bu millet sizi o makamlardan kaldırmaya hazırdır. Vatandaşlarımızı ve özellikle de gençlerimizi provokatif eylemlere karşı dikkatli olmaya ve itidalli davranmaya davet ediyoruz. Hiç endişeniz olmasın ki ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençleri görevinin başındadır.  Ve emin olun ki ilk genel seçimde size, bize bu ülkenin aydınlık geleceğine bunları yaşatanlar bir daha halkımızdan bu yetkiyi alamayacaktır”

Kaynak: Haber Merkezi