Yeni Asır’dan Sebahattin Alp’in haberine göre, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun eski başkan Osman Zolan döneminde mahallelerde açılan sosyal etkinlik merkezlerinde etüt çalışmaları bitince, bir bölüm Kur’an kursları olarak kullanılmaya başlanmıştı.  Yaklaşık 7 yıldır süren bu uygulamanın Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu tarafından sona erdirildiği iddia edildi. Aktepe Sosyal Etkinlik Merkezi’nde de tasarruf tedbirleri ve belediyenin yeni taşınmaz edinemediği için söz konusu binaya ihtiyaç duyduğu yönünde bir cevap aldığı ve kurs sınıflarının apar topar boşaltıldığı öğrenildi.

“SADECE KUR’AN ÖĞRENSİNLER DİYE PARA ÖDEMEM”

Öte yandan, Büyükşehir Başkanı Çavuşoğlu'nun katıldığı bir toplantıda, skandal yorumlarda bulunduğu ileri sürüldü. Çavuşoğlu’nun, “Buralarda ne öğretiyorlar ki, ben sadece Kur'an öğrensinler diye para ödemem, söyleyin derhal boşaltsınlar" sözlerini kullandığı ileri sürüldü.

ÇAVUŞOĞLU; “BİZ BÜYÜKŞEHİR OLARAK ZATEN PARA ÖDEMİYORUZ”

Konuyla ilgili Hizmet Gazetesi Haber Müdürü İbrahim Alayont’a açıklamalarda bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Ben sadece Kur'an öğrensinler diye para ödemem’ şeklinde beyanıyla ilgili, “Buradaki kurslar halk eğitim tarafından açılıyor. Biz bu işe Denizli Büyükşehir olarak zaten para ödemiyoruz. Bugüne kadar para ödemişliğimizde yok. Belediye olarak talep geldiğinde dikiş nakış, cam kursu, ebruli kursu olsun her anlamda yapılacak faaliyette halk eğitim yer açmak istiyorsa kurs yerini bedel almadan açıyor. Bizden para çıkmıyor. Belirli dönemlerde okuma yazma kursları da açılıyor. O yüzden ‘para ödemem’ şeklinde bir beyanda bulunmamız mümkün değil. Halk eğitimden öğretmenler gidiyor, kurs yeri istiyor. Bu konuda talep gelirse kurs yeri için camiye de verebilir. Biz sadece çocukların eğitimleri noktasında; okuma yazma, dikiş nakış için tahsisini yaptık. Ki olayın parayla ilgili hiç işi yok. Kur’an kursu da olsa başka bir şeyde olsa belediyeden bütçe çıkmıyor” dedi.

Çamlık bulvarı trafiğe kapatılacak Çamlık bulvarı trafiğe kapatılacak

Editör: Hatice İçke