AK Partili milletvekillerin imzasını taşıyan sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin “Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin tüm maddeleri, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Düzenlemeye göre başıboş sokak köpekleri toplanacak, bakımevlerine alınacak köpekler kısırlaştırılarak sahiplendirilecek. Köpeklerden insan ve hayvanların hayatı için tehlike arz eden ve bulaşıcı hastalığı bulananlar veteriner hekimler tarafından ötenazi yapılmasına karar verilecek. Ayrıca yükümlülüklerini yerine getirmeyen belediye yetkililerine de 2 yıla kadar hapis cezası verilecek.

“CAN DOSTLARININ ÖLDÜRÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

TBMM’den geçen sokak köpekleri düzenlemesine karşı olduklarını ifade eden Denizli Hayvan Hakları İnisiyatifi Platformu Sözcüsü Nuray Sürücüoğlu, “Sokaklarda olacağız ve mümkün olduğunca sokaktan bu canlıların toplanmasına izin vermeyeceğiz. Ankara’da yapılan eylemler Denizli’de de devam edecek. Meclis açıldığında da yasanın geri çekilmesi için gerekeni yapacağız. Siyasilerle de bu konuda görüşmelerimiz olacak. Yargıtaya kadar bu konuyu taşıyacağız. Can dostlarının öldürülmesine izin vermeyeceğiz. Bu konuyla ilgili projelerimiz var. Denizli’deki belediye başkanlarımızla birlikte kısırlaştırıp sokağa bırakılmasını istiyoruz. Kendi yaşam alanlarına dönecekler” ifadelerini kullandı.

Çivril’de festival coşkusu yaşanacak Çivril’de festival coşkusu yaşanacak

Başıboş Sokak Köpekleri Düzenlemesi Meclisten Geçti

“BUNUN ÇÖZÜMÜ ÖTENAZİ DEĞİL”

“Müslümanlıkta bir canlıyı öldürmek var mı?” diyerek sert çıkan Sürücüoğlu, “Denizli’de örnekleri çok fazla. Delikliçınar Meydanı’nda müzik yapan insanlarla yan yana duruyorlar. Otobüs duraklarında yatıyorlar. Kimseye de saldırmıyorlar. Zaten bir köpeğin karnı toksa ve aşılıysa kimseye saldırmaz. Bunun çözümü ötenazi değil. Kısırlaştırıp bakımlarını yapıp, doğaya salınmalarını gerekiyor. Böyle bir şey olursa bu canlıların ahı bunlara yetmeyecek. Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Eylemlerimiz olacak” dedi.
 

Kaynak: Haber Merkezi