Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli ziyaretlerle bir dizi temaslarda bulunmak ve programlara katılmak üzere geldiği Denizli'de programını Acıpayam'dan başlattı. Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Denizli milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar ile diğer protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Yumaklı, Tarım Kredi Süt Ürünleri A.Ş'ye tesislerini ziyaret etti.

“İNCELEME SÜRECİ BAŞLATTIK”

Bakan Yumaklı, Tarım Kredi Kooperatiflerinin bu şekilde Türkiye genelinde 4 fabrikası olduğunu, bu sayıyı artırmak için planların devam ettiğini söyledi. Son dönemde Türkiye’de süt konusunda birtakım gelişmeler olduğunu, bunları çok yakından takip ettiklerini belirtti. Bakan Yumaklı, “Bizim üreticinin sütünü değerinde alarak bunu tüketiciye en uygun şartlarda ulaşmasını sağlayan sanayi kuruluşlarıyla ilgili hiçbir olumsuz görüşümüz yok. Ancak fırsattan istifade ederek, ortamı sadece kendi ulaşmak istedikleri menfaatlerine doğru evirmek isteyenlere karşı çok yoğun bir şekilde inceleme süreci başlatmış bulunuyoruz” şekline konuştu.

Bakan Yumaklı Acıpayam’da Üreticilerle Görüştü (2)

“ÜRETİCİNİN ELİNDE ÜRÜN KALMASIN DİYE UĞRAŞIYORUZ”

Bakanlık olarak, bu dönemde hem sıcaklıkların artması hem de üretimin çok olması sebebiyle oluşan süt fazlasını üreticiyi de korumak adına bir regülasyonla çözme yolunda geçen haftadan itibaren bir adım attıklarını dile getiren Yumaklı, “Yaklaşık 1000 tonluk günlük sütü biz piyasadan çekeceğiz. Eğer gerekiyorsa bu rakamı da fazlalaştıracağız. Sene sonuna kadar da bu regülasyona devam edeceğiz. Üreticinin elinde ürünün kalmamasını sağlamak için yapıyoruz” ifadesini kullandı.  Bakan Yumaklı, Tarım Kredi Süt Ürünleri A.Ş'yi ziyaretinde ilçedeki üreticilerle de görüştü. Kavuz ve karpuz yetiştiricileri, Bakan Yumaklı'ya Acıpayam ovasında yetiştirdikleri ürünlerden hediye etti.

Denizli'de su kaçaklarının tespiti hassas dinlemeyle yapılıyor Denizli'de su kaçaklarının tespiti hassas dinlemeyle yapılıyor

Bakan Yumaklı Acıpayam’da Üreticilerle Görüştü (3)

Bakan Yumaklı Acıpayam’da Üreticilerle Görüştü (4)

Bakan Yumaklı Acıpayam’da Üreticilerle Görüştü (1)

Kaynak: Haber Merkezi