Buldan ilçesi Dört Eylül Mahallesi'nde yaşayan Ahmet Gürses, kaktüsün büyümesi ve meyve vermesi sürecini şöyle anlattı: "On iki yıl önce küçük bir dal olarak diktiğim kaktüs, iki metreyi geçerek meyve vermeye başladı. Meyveleri incire benziyor ve çiçekler açtıktan sonra ortaya çıkıyor. Yemesi de oldukça lezzetli. Sürekli güneş gören bahçemde sıcaklık çok yüksek olduğu için bu kadar büyüdüğünü tahmin ediyorum. Kaktüs neredeyse hiç bakım gerektirmiyor, sadece az bir sulama yapıyorum."

Çameli’de dolu arazilere zarar verdi Çameli’de dolu arazilere zarar verdi

ÇOCUKLARA TARIMI ANLATIYOR

Bahçesinde sadece kaktüs değil, aynı zamanda saksılarda domates, biber ve çiçekler de yetiştiren Ahmet Gürses, bu bitkilerin çocuklar tarafından büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Gürses, "Çocuklarım ve mahalledeki çocuklar bahçemdeki bitkilere büyük ilgi gösteriyorlar. Onlar domatesin ve biberin marketlerde yetiştiğini sanıyorlardı. Şimdi onlara bitkileri tanıtıyor, tarımın ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu anlatıyorum" dedi.

BİR KEZ DAHA GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Ahmet Gürses’in bahçesindeki bu örnek, doğanın insanlara sunduğu güzellikleri ve tarımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Gürses, bahçesindeki bitkileri yetiştirmenin hem kendisine hem de çevresindekilere büyük bir mutluluk verdiğini belirterek, "Tarım, ülkemiz için hayati bir öneme sahip. Herkesin bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor" diye ekledi.

Editör: Hatice İçke