AYSİAD Kosova ziyareti ( 3.gün)

Bugün, Kosova’daki üçüncü, başkent Priştina’daki son günümüz ve oldukça yoğun bir programımız var. İlk ziyaretimiz, Kosova-Türkiye Ticaret Odası’na olacak. Oda binasına vardığımızda, Kosova-Türkiye Ticaret Odası Başkanı Sayın Abdurrahman Yılmaz’ın bizi beklediğini gördük. Canayakın ve güler yüzlü başkan, tüm ekibimize misafirperverliğini gösterdi. Bu merkezin Türkiye ile Kosova arasında bir köprü olmayı hedeflediğini ve bu amaçla ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini ifade ederek, bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Günün ikinci ziyareti ise Kosova Yatırım ve Kalkınma Ajansı’na yapıldı. Buradaki yetkili, AYSİAD heyetine Kosova’da yatırım yapmanın şartları ve yönetmeliklerini anlatan yaklaşık kırk dakikalık bir sunum gerçekleştirdi. Yetkili, Avrupa’nın ortasında yer alan Kosova’nın, yatırımcılar için ülkeleri ile Avrupa arasında bir köprü görevi üstleneceğini ve artık Kosova’ya yatırım yapmanın çok kolaylaştığını belirtti.

Günün en önemli ziyareti, AYSİAD’ın daveti üzerine 2023 yılında Denizli’mizi ziyaret eden Kosova Ekonomi ve Kalkınma Bakanı, aynı zamanda Kosova Demokrat Türk Partisi Başkanı Fikrim Damka’ya yapıldı. AYSİAD üyelerini makamında karşılayan Kalkınma Bakanı, bu ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti ve Denizli ziyaretine vesile olan dernekle geçen zamandaki güzel çalışmaların ve irtibatların sürdüğünü ifade etti. Bakan Damka, "Kosova’da yapacağınız her türlü yatırım ve çalışmada yanınızda olacağımı bilmenizi isterim," dedi. AYSİAD Başkanı, Bakan Damka’ya hediyelerini takdim etti.

Biz de “Pınarcık Çeşmesi” şiir kitabımızı günün anısına kendisine hediye ettik. Gelenek olarak, bakanın belirlediği şans şiiri “Renkler Ne Güzel” şiirini orada bulunan herkesin huzurunda okuduk.

Ziyaretin bitiminde, cuma namazından sonra tekrar bakanın misafiri olacağımız ve öğle yemeğinde buluşmak üzere sözleştik. Namazın ardından Priştina’daki bir restoranda buluşarak, öğle yemeğinde Türkiye-Kosova ikili ilişkileri üzerine yaklaşık iki saat süren bir sohbet gerçekleştirdik.

Piriştina’daki üçüncü günümüz güzel anılarla tamamlandı. Akşam Prizren’de olacağız. Kosova - Türkiye Ticaret Odasına ait iki görevli servis aracı bizi Prizren’e doğru götürüyor. Kosova’daki son iki günümüzde Prizren’de olacağız.