GÜNCEL

Av yasağı sona erdi! Denizli’de tezgâhlar şenlendi

1 Eylül itibariyle av yasağının sona ermesiyle birlikte Denizli Balık Hali’nde de şenlik başladı. Ege Denizi’nden çıkan ve günlük olarak kente gelen balıklar tezgâhları renklendirdi. Denizli Balık Hali esnaflarından Fikret Uzkuç, “1 Eylül itibariyle balık sezonumuz başladı. Denizli halkı istediği balığı bulabilir” dedi.

Denizlerde av yasağının kalkmasının ardından ilk balıklar tezgâha düştü. 15 Nisan’da başlayan ve balıkçılara denizlerde avlanma yasağı getiren av yasağı, 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Yasak süresince denizlerde avlanan balık miktarı sınırlı kalmış, bu durum balık fiyatlarının yüksek olmasına neden olmuştu. Ancak yasak kalktıktan sonra, balıkçılar denize açılarak yeni sezonun ilk avlarını gerçekleştirdi. Denizli Balık Halinde de tezgâhlar çeşit çeşit taze balıkla dolup taştı.

“BALIKLAR GÜNLÜK TAZE GELİYOR”

Denizlililere hizmet vermek için hazır olduklarını söyleyen Reis Balıkçılık sahibi Fikret Uzkuç, “Palamut, hamsi, sardalya, barbun ne ararsanız hepsi tezgâhlardaki yerini aldı. Tek sıkıntımız vatandaşın bu sıcakta balık almaya gelmemesi. Alışverişler genelde öğleden sonra oluyor. Maliyetler yüksek olduğu için fiyatlarda çok fazla düşüş yok. Sıcak havalarda günlük satmak için az balık getirtiyoruz. Çok balık getirip ucuz satmak gibi bir düşüncemiz yok. Çünkü belli bir maliyetin altında balık temin edilmiyor. Balıkları genellikle İzmir’den getirtiyoruz. Bunlar Ege Denizi’nin balıkları. Palamut Karadeniz’den geliyor. Onun dışındaki balıklar günlük olarak tezgâhlarımızda yer alıyor” dedi.

“TEZGÂHLAR DOLDU TAŞTI”

Tezgâhların dolup taştığını ifade eden Uzkuç, “Sezonun başlamasıyla şu anda; “Sardalya, hamsi, palamut, çipura, barbun, levrek, sarı kanat, topan kefal, sazan, granyöz, Norveç somonu, alabalık, Karadeniz somonu başta olmak üzere hepsi var” diye konuştu. Uzkuç ayrıca Denizlililerin küçük balık tercih ettiğini ifade ederek, “Sezon itibariyle şuanda palamut ve küçük balık tercih ediliyor. Sardalya ve hamsi gibi balık yağlı olduğu için 11’inci aya kadar rahatlıklar yenilebiliyor. Denizliler bütçeye uygun olduğu için daha çok ufak balıkları tercih ediyor” diye konuştu.

HAMSİ 200, LEVREK 270 LİRA!

Denizli Balık Hali’nde sezonun açılmasıyla birlikte; hamsi, sardalya ve uskumrunun kilosu 200 liradan satılırken, levrek 270, barbun 750, istavrit 250, kefal 350, Norveç somonu da 570 liradan satılıyor.