Denizli’de kavun ve karpuz üreticileri isyan etti. Karpuzun kilo fiyatı bazı bölgelerde 1 TL’ye kadar düşerken, kavunun fiyatı da 3 liraya kadar geriledi. Mahsulünü satmakta zorlanan ve kredi almakta da zorlanan çiftçiler ürünlerine yok pahasına satıyor. Üreticilerin sorunlarını yakından takip ettiklerini ifade eden CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, “Bu hükümet üretici ve çifti dostu değil. Tarım ve Orman Bakanı geçtiğimiz hafta Denizli’ye geldi. Resmi ziyaretlerde bulundu ve gitti. Üreticinin elini sıkmadı, ayağı toprağa değmedi. Acıpayam’a geldi ama sorunları dinlemedi. Olan üreticiye oluyor. Devlet Planlama Teşkilatı’nın kapanması gibi tarımda da planlama yok. Üstelik hükümetin tam tersi enflasyon düştüğü için mutlu olduklarını düşünüyorum. Üretici zarar etsin fiyatları kırsın istiyorlar. Yüksek faiz sebebiyle elindeki uyguna satsın ve enflasyon düşsün” ifadelerini kullandı.

“GİRDİ MALİYETLERİ ÇOK YÜKSEK”

“Kurban Bayramı sonrası üreticinin elinde kalan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu alıyor. Üreticinin elinde kalan kavun ve karpuzu da Tarım ve Orman Bakanlığı yapacağı proje ile alabilir mi?” sorusuna da yanıtlayan Arpacı, “Çok güzel olur. Böyle bir çalışmaya bizde destek veririz. Üreticinin şu anda en büyük problemi girdi maliyetlerinin yüksek olması. Buğday ve arpa dikenler zarar ettiler. Bunun için 2’nci ve 3’üncü mahsulü dikemediler. Su fiyatları çok yüksek… Buna ek olarak mazot fiyatları çiftçinin belini büküyor. Böylece üretim de azalıyor” dedi.

DSO heyeti, Denizli Model Fabrika için İzmir’de önemli temaslarda bulundu DSO heyeti, Denizli Model Fabrika için İzmir’de önemli temaslarda bulundu

Editör: Hatice İçke