Rektör Kutluhan’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı Rektör Kutluhan’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Her taşıt sahibinin yaptırması zorunlu olan trafik sigortası, sigortalıyı tam anlamıyla güvenceye almıyor. Denizli’de ve Türkiye’nin her bölgesinde günde yüzlerce kaza meydana gelirken, maddi ve manevi kazalar sonrası çok sayıda mağduriyet ortaya çıkıyor. Beklenmedik masraflardan korunmak adına araç sahiplerinin kasko sigortası yaptırmalarının büyük bir önem taşıyor. Yüksektepe Lal Sigorta Acentelik Hizmetleri sahibi Derya Eskici Erbaş, kasko sigortalarının kapsamı ve önemi hakkında araç sahiplerine bilgilendirmelerde bulundu ve uyardı.

Aracina Kasko Yaptirmayanlar Di̇kkat! (3)

“KASKO BÜYÜK BİR KURTARICI”

“Yükselen otomobil ve yedek parça fiyatları, kaza anında ortaya çıkan masraflara da negatif olarak etki ediyor” diyen Erbaş, “Bilindiği gibi trafik kazaları sadece iki taraflı, araçların çarpışması şeklinde olmayabilir. Sürüş halinde ya da park durumundayken de birçok hasar meydana gelebiliyor. Bu tarz durumlarda bazen karşı tarafın bir sürücüsü olmayacağını veya hasarı gerçekleştiren karşı tarafa ulaşılamayacağını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Dolayısıyla böyle bir sorunla karşılaşıldığında, karşı tarafın trafik sigortasından bir ödeme almak da mümkün olmuyor. Kasko, tek taraflı kazalarda da sigortalıyı koruduğu için risklere karşı geniş bir güvence sağlıyor. Örneğin, aracın duran bir cisme çarpması sonucu hasar alması ya da park halinde duran araca başka bir aracın çarpıp kaçması gibi durumlarda hemen kasko devreye giriyor ve bu da araç sahibi için büyük bir kurtarıcı oluyor” dedi.

“SİGORTA ZARARIN 200 BİN TL’SİNİ KARŞILAR”

Trafik sigortasının kazalarda sadece 200 bin TL’ye kadar zarar karşıladığını ifade eden Erbaş, “A aracı ile B aracı kazaya karıştı. A aracının kusurlu olduğunu varsayalım. B aracına verdiği toplam 500.000 TL ‘lik hasar oluşursa 200.000 TL trafik poliçemizden geri kalan 300.000 TL  A aracının ruhsat sahibinden tahsil edilecektir. Eğer kasko poliçesi varsa öncelik 200.000 TL trafik poliçesinden, geri kalan tutar kasko poliçesinin ihtiyari mali mesuliyet (İMM)teminatından karşılanır. Böylece hem karşıya verilen zararın tamamını hem de kendi aracımızın hasarı karşılanacağı için kasko poliçesinin önemi çok büyük olmaktadır. Kasko poliçeleri şirketlere göre değişiklik gösterse de genel olarak 9 taksitte ödeme kolaylığı ile satın alınabiliyor” diyerek araç sahiplerini uyardı.

“MİNİ ONARIM TEMİNATINA DİKKAT!”

“Kasko poliçelerinin mini onarım teminatı ve maddi hasarların karşılanmasında çok önemlidir” diyen Erbaş, “Maddi hasarların karşılanmasında oldukça önemli bir rol oynayan mini onarım teminatı, poliçe içinde yer alan ve küçük hasarları ücretsiz tamir edebilmeyi sağlayan bir ek hizmettir. Kapsamı, kasko poliçesine göre değişkenlik gösterebilir. Ancak mini onarımın kasko poliçesi geçerliliği süresince, ekstra bedel ödemeye gerek kalmadan araçtaki kaporta, iç döşeme, ön cam, boya, plastik tampon gibi ufak hasarların hem maddi limitler hem de mini onarım dâhilinde olan belli limitler doğrultusunda tamir ettirilebilmesini sağlar” ifadelerini kullandı.

TUTARLAR FARKLILIK GÖSTEREBİLİR

Erbaş ayrıca İhtiyari Mali Mesuliyet (IMM), şirketlerde tutar anlamında farklılık göstermekte olduğunu belirtti ve kasko yaptıracak kişinin poliçe satın alırken bu teminat rakamını mutlaka sorarak seçim yapması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi