GÜNCEL

Alkol serbestliğine yargı ‘dur’ dedi

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELTAŞ’a ait işletmelerde alkol satışı yapılması yargıya takıldı. Memur-Sen Denizli İl Temsilciliğinin yargıya taşıdığı olayla ilgili ilk karar çıkarken, Denizli 2. İdare Mahkemesi tarafından “hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğinden yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayında BELTAŞ tarafından işletilen Beyaz Kafe, Butik Kafe ve Değirmen Kafe’nin bulunduğu alanı içkili yer bölgesi ilan etmiş, ardından bu işletmelerde alkollü içki satışına başlanmıştı. Alınan bu karara bazı kesimler tepki göstermiş ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’na ‘karardan vazgeçin’ baskısı yapılmıştı. Memur-Sen Denizli İl Temsilciliğinin yargıya taşıdığı olayla ilgili ilk karar çıktı. Denizli 2. İdare Mahkemesi, belediye iştiraki olan halka açık kafe ve restoranlarda alkol servis edilmesi yönünde alınan kararı durdurdu.

“SÜREKLİ KARARIN YANLIŞ OLDUĞUNU DİLE GETİRMİŞTİK”

Eğitim-Bir-Sen Başkanı Feyzullah Öselmiş konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, “Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin tartışmalara yol açan ve birçok kesimden büyük tepki toplayan belediye iştiraki olan halka açık kafe ve restoranlarda alkol servis edilmesi kararı yargıya takıldı.  Özellikle çocuklar ve gençler üzerinde olumsuz etki oluşturacağı yönünde açıklamalar yapmış ve kararı farklı şekillerde eleştirmiştik. Basın açıklamaları, imza kampanyaları ve farklı platformlarda sürekli kararın yanlış olduğunu dile getirmiştik. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ısrarı üzerine Memur-Sen Denizli İl Temsilciliğimiz tarafından açılan davada ilk karar çıktı. Anayasa’nın 58. Maddesinde devletin temel görevlerinden birisinin de gençliğin alkole karşı korunması olduğunu belirtmiş, Büyükşehir Belediyesinin kararını bu nedenle yargı taşıyarak, hukuk mücadelemizi başlatmıştık.  Büyükşehir Belediyesi tarafından alkollü mekân olarak belirlenen belediyeye ait kafe ve restoranlarda alkol satışı; Denizli 2. İdare Mahkemesi tarafından “hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğinden yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir.” kararıyla yargıya takılmış oldu. Çocuklarımızı ve gençliğimizi alkol gibi sonradan telafisi çok güç olan zararlı etkenlerden korumak hepimizin ortak görevidir” ifadelerini kullandı.