Denizli Büyükşehir Belediyesi tesislerindeki alkol serbestliğine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci sert çıktı. “Böyle bir karar almamaları gerekiyordu, aldılar” diyen Zeynekci, “Biz de AK Parti olarak bununla ilgili hukuki süreci derhal başlatacağız” dedi.

Ak Parti Kongreye Gidiyor Ak Parti Kongreye Gidiyor

“Alkol Kararini Yargiya Taşiyacağiz” (1)

“KURDUĞUMUZ SİSTEMİ YÜRÜTEMEYECEKLER”

AK Parti’nin bayramlaşma töreninde açıklamalarda bulunan Zeybekci, 31 Mart seçimlerinin hayırlı olmasını diledi. “Milletimizin söylediği sözün ne önüne ne sonuna nokta koymayız. Alır başımızın üstüne koyarız” diyen Zeybekci, “Belediye başkanlarımızdan Denizlili bir vatandaş olarak hizmet beklemekten başka yapacağımız bir şey yoktur. Ama şunu unutmayın. AK Parti’nin diktiği çiçeklere, ağaçlara bile bakamayacaklar. Yeşil alanları bile koruyamayacaklar. Kurduğumuz sistemi yürütemeyecekler” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE BİR KARAR ALMAMALARI GEREKİYORDU, ALDILAR”

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait tesislerde alkol serbestliği gelmesine de tepki gösteren Zeybekci, “Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait işletmelerde içki kararları aldılar. Bu şehrin böyle bir şeye ihtiyacı yok. Denizli’de özel sektöre ait olan işletmelerde, restoranlarda, diledikleri her yerde insanlar zaten serbestçe içkilerini içiyorlar, ne yapıyorlarsa yapıyorlar. Benim vatandaşım, Denizlili hemşerim belediye tesisine gittiğinde, ‘Orası belediyenin yeri, burası güvenlidir, burası ucuzdur, burası sağlıklıdır, burası bütün Denizli’nindir’ diye oraya gider. Ama oraya gidip de oturduğunda, yan tarafta iki kadeh içtikten sonra zıvanadan çıkan bir insanla muhatap olmak istemez benim vatandaşım. Böyle bir şeye ihtiyaç yok. Belediye kanununun onlara vermiş olduğu yetkiyle böyle bir karar almamaları gerekiyordu, aldılar. Biz de AK Parti olarak bununla ilgili hukuki süreci derhal başlatacağız” dedi. Zeybekci’nin açıklamalarına şu ana kadar ne Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’ndan ne de CHP kanadından resmi bir açıklama gelmedi.

Kaynak: Haber Merkezi