ASAYİŞ

Akıllara durgunluk veren hırsızlık

Denizli’nin Honaz ilçesinde bir fabrikada meydana gelen hırsızlık olayının peşine düşen jandarma dedektifleri, şüpheliyi yakaladı. Hırsızların fabrikada anlaştıkları servis şoförü sayesinde hiç dikkat çekmeden girdikleri tespit edildi.

Denizli İl Jandarma Komutanlığının dedektifleri olan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Honaz Organize Sanayi Bölgesinde meydana gelen kablo hırsızlıklarının aydınlatılması için harekete geçti. JASAT dedektiflerinin titiz araştırması sonucu Honaz OSB’de faaliyet gösteren fabrikaya servis çeken Muharrem K.’ya (50) servis minibüsünün, gece vakitlerinde de gelip hırsızlık yapacağı ile ilgili bilgi alındı. Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı ile JASAT ekiplerinin birlikte gerçekleştirdiği operasyonda servis şoförü ve iki suç ortağını takibe altı. Fabrikadan ayrılmak üzereyken durdurulan servis minibüsünde yapılan aramalarda fabrikadan çalınan kablolar ele geçirildi.

HIRSIZLARDAN 2’Sİ SERBEST BIRAKILDI, 1’İ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan servis şoförü Muharrem K. ile suç ortakları Naim Y. (38) ve Ökkeş Ş. (48), Honaz ilçe Jandarma Komutanlığı’na sevk edildi. Şüphelilerin yapılan GBT sorgularında servis şoförü Muharrem K.’nın 4, Naim Y.’nin 3, Ökkeş Ş.’nin ise 38 ayrı suç kayıtlarının bulunduğu, Ökkeş Ş.’nin ayrıca 5 ayrı suçtan 25 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı belirlendi. Sorgularının ardından adli makamlara sevk edilen servis şoförü Muharrem K. ve Naim Y., adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ö.Ş. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SERVİS ŞOFÖRÜYLE ANLAŞIP FABRİKAYA GİRDİLER

Hırsızların dikkat çekmemek için organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren bir fabrikaya işçi taşıyan servis şoförüyle anlaştıkları, kendilerini fabrikaya gece saatlerinde bıraktırdıkları, bu şekilde fabrikanın içine girdikleri ve servis aracı olması nedeniyle hiçbir şekilde dikkat çekmediklerini düşündükleri belirlendi. Şüpheliler, çaldıkları kablolarla birlikte fabrikadan ayrılmak üzereyken suçüstü yakalandı.