Zeytin Ağacı’ isimli internet dizisiyle birlikte hayatımıza giren ‘aile dizimi’ son dönemde en çok merak edilenler arasındaki yerini aldı. Bir bireyin ailesinde yıllar önce yaşanmış bir olayın yıllar sonra farklı bir aile bireyinde benzer bir biçimde görüldüğünü ifade eden Aile Danışmanı Münevver Erçelebi, aile dizimi ile aile köklerine inildiğini söyledi. En çok konulardan birinin ‘aile dizimi’ olduğunu söyleyen Erçebeli, konuyu severek uyguladığını söyledi.

Ai̇le Di̇zi̇mi̇ne İlgi̇ Artiyor! (4)

“AİLE DİZİMİNDE ÇEKİRDEK AİLEDEN BAŞLANARAK KÖK AİLEYE BAKILIR”

“Aile diziminde daha çok yakın aile ve çekirdek aile bakılır” diyen Erçebeli, “Çekirdek ailede bulunamayan sorunlarda kök aileye bakılır. Sorunun kök ailede yeri vardır, mutlaka özdeşleştiğimiz biri vardır. Kürtajlar, düşükler aile diziminin konularıdır. Her birimizin yaşamında, geçmişinde artı ya da eksi olaylar oluyor. Bazı negatif olaylar günümüzü etkileyebiliyor. Bazen geçmişte bedeli ödenmemiş bir suç varsa, gizlendiyse bir sır olarak kaldıysa bir sonraki nesilde gündeme gelebiliyor. Mesela torun dedenin yaptığı suçu üstlenebiliyor. Bunu bilerek yapmıyor, bir şekilde o durumun içinde buluyor kendini” ifadelerini kullandı.

Ai̇le Di̇zi̇mi̇ne İlgi̇ Artiyor! (1)
 
“AİLE DİZİMİ İKİ ÇEŞİT YAPILIYOR”

Aile diziminin iki çeşit yapıldığını söyleyen Erçebeli, “Temsilciler ve kartlar aracılığıyla aile dizimi yapıyorum. Temsilciler aracılığıyla, temsilci fenomeni diye geçiyor. Kuantum alanda yapılan bir çalışma. Orada temsilciler o kişinin yaşamını bir şekilde sanki tiyatro oyunda gibi sergiliyorlar. Temsilci kişi, aile dizimi yaptıran kişinin akrabalarından birini niyet aldıktan sonra temsil ettiği kişinin duygularını almaya başlar. Duygular alındıktan sonra olay yaşandığı anda ne hissettiğini ifade edebilir. Temsil ettiği kişinin duygularını almaya başlıyor. Tarifi zor ama aynı nöronlar sayesinde yapıldığı söyleniyor. Aile dizilimi bir duygu çalışmasıdır. Daha çok duygular bakılır. Aile diziminin kolaylaştırıcısı da oradan yol alır, duyguyu alanda duruma bakar, birbirlerine yakınlığına uzaklığına bakar. Orada duygu boşalımı yaşanır, iyileştirici cümleleri vardır. Bu iyileştirici cümlelerini çalışmanın orasından sonra söylemeye başlayarak orada şifaya vesile olur. Çalışmalar sırasında temsilci duyguları alır biz ne hissettiğini sorabiliriz, şu duyguyu hissediyorsun gibi bir yönlendirme yapmayız. Özel hazırlanmış aile dizimi kartları da var. Kartlar da aynı temsilcilik görevlerini görüyorlar. Birebir çalışmalarda kullanıyoruz. İnsanlar kartlarla çalışmayı daha çok tercih ediyorlar. İçlerindeki sorunu herkesin içinde rahatlıkla açamadıkları için kartlarla çalışmayı daha çok tercih ediyorlar. Kartlarda da grup çalışmasında olduğu gibi sonuç alıyoruz. Burada da baş başa olmanın verdiği bir rahatlık oluşuyor” şeklinde konuştu.

Ai̇le Di̇zi̇mi̇ne İlgi̇ Artiyor! (3)

“AİLE DİZİMİNDE İKİ ÇEŞİT İYİLEŞME OLUYOR”

“Aile diziminde iki çeşit iyileşme oluyor” diyerek sözlerine devam eden Erçelebi, “İyileşmelerden biri o anda çalışmanın içerinde fark ettikleri. Çünkü kendi konusunu dışarıdan bir göz olarak izlemiş oluyor ve çalışmaya katılanlardan bir temsilci seçiyor ve çalışmayı izliyor. İzlerken farkındalık kazanıyor, göremediği noktaları görüyor. İkincisi de aile dizimi ruhsal bir çalışmadır. Daha çok bilinçaltının ortaya dökülüşüdür. Ruhsal bir iyileşme sağlanıyor, tabi bu iyileşme biraz zaman alabiliyor. Buna ruhun derin hareketleri denir. Ruh bilinçaltımıza göre biraz yavaş işliyor” dedi.

Başkan Erdoğan “Aynı ruh ve heyecanla geleceğe yürüyoruz” Başkan Erdoğan “Aynı ruh ve heyecanla geleceğe yürüyoruz”

AİLE DİZİMİ ÇALIŞMALARI NE SIKLIKLA YAPILMALI?

Aile dizimi çalışmalarının bir konu için sadece bir kere yapılmasının uygun olduğunu söyleyen Erçelebi, “Bazen konular çok derin oluyor, soğan kabuğu gibi oluyor. İkinci bir çalışma gerekebilir. Onun için de bir süreç istenir. Bu sürede konu hakkında konuşulmaz. Açıkçası bir daha açılmaz. 8 ay ya da bir yıl gibi bir süre geçtikten sonra tekrar aynı konu açılabilir. İlkinde mutlaka bir şifalanma olur, ikincide de göremediğimiz ya da daha derine inmemiz gereken yerler olursa oralara bakılır. Ama ayrı bir konu için ertesi gün bile aile dizimi açılabilir. Aile dizimi kişinin hazır olduğu kadar açılır. Bazı insanlar aile dizimi açılmadan önce endişe edebiliyorlar. Sırlarının ortaya dökülmesinden korkabiliyorlar. Kişi ne kadar hazırsa o kadar alan açılıyor. Konuyu kişi kendisi veriyor, bazen 3-4 konu ile geliyor, konuşurken bir ön görüşme yaparken en önemli konusunu seçiyoruz. Bazen konular birbiri ile de birleşebiliyor. Konular birbiri ile bağlantılıysa 3-4 konu ile de çalışılabiliyor. Aile dizimi yaptığımız kişilerden birinin damadı ile problemi varmış ve eve gelip gitmeye başlamış. Sonra bir arkadaşı fark etmiş ve ona söylemiş. Aile diziminden sonra damadının eve gelip gitmeye başladığını, iyileştiğini fark etmemiş, arkadaşı fark etmiş. Bazen insan sorununu bilir, o konu üzerine çalışılır. Sonra o konuyu unutur. Her şey her zaman yolundaymış gibi devam eder. Kişi iyileştiğini fark etmeyebilir” şeklinde konuştu.

“HERKES AİLE DİZMİ YAPTIRMALI”

Aile dizimine talebin arttığını söyleyen Münevver Erçelebi “Aile dizimi seçeneklerden birisi. Öğretmenimiz, ‘anne babası olan herkes aile dizimi almalı’ derdi. Herkesin anne babası var. Hepimizin yaraları var, aile dizimi seçeneklerden biri olarak düşünülebilir. Her zaman aile dizimine ilgi gösteren bir kesim vardı ama hiç de bilmeyen bir kesim de vardı. ‘Zeytin Ağacı’ dizisinden sonra daha çok bilinir oldu. Şuanda daha çok talep var” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi