2023 yılında yatırımcısının yüzünü güldüren altın, bu yılda güvenilir liman olarak görülüyor. 2024 Ocak ayından bu yana yüzde 30’dan fazla kazandıran altınla ilgili piyasa uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara uyarılarda bulundu. Memiş, küresel liderlerin sık sık "savaş riski" uyarılarında bulunduğu bir dönemde, bu tür siyasi belirsizliklerin yatırım araçlarında olumsuz etkiler yapacağını söyledi. Memiş, ABD'den gelen son enflasyon verilerinin ardından piyasalarda yaşanan dalgalanmalara karşı uyarıda bulunarak, “Dolar, Euro, borsa, altın ve Bitcoin gibi ana yatırım araçlarının Ağustos ayında sert hareketler sergileyebilir. Özellikle faiz indirimleri ve küresel siyasi gerginliklerin piyasalar üzerindeki etkilerini de hesaba katmak lazım” diye konuştu.

Ağustos Ayina Di̇kkat! (1)

DSO, Trendyol Denizli İhracatçı Buluşmasına ev sahipliği yaptı DSO, Trendyol Denizli İhracatçı Buluşmasına ev sahipliği yaptı

ALTIN FİYATLARI!

Çeyrek altın serbest piyasada 4 bin 206 liradan alıcı bulurken, gram altın 2 bin 566 liradan satılıyor. Altının ONS fiyatı ise 2 bin 416 dolardan işlem görüyor. Yarım altın 8 bin 404, cumhuriyet altını ise 16 bin 757 liradan satılıyor.
 

Kaynak: Haber Merkezi