Denizli’de içme suyu ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Akbaş Barajı’ndaki su seviyesi alarm veriyor. Barajın doluluk oranı yüzde 22’ye kadar geriledi. 2021-2023 yılları arasında Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamalarda, Akbaş Barajı’nın Denizli’nin 50 yıl boyunca içme suyu ihtiyacını karşılayacağı belirtilmişti. Ancak, yaz mevsiminin kavurucu sıcaklıkları ve yeterli yağışın olmaması nedeniyle barajdaki su seviyesi hızla düştü.

DOLULUK ORANI YÜZDE 22’YE GERİLEDİ

24.450.000 metreküp su kapasiteli Akbaş Barajı’nın doluluk oranı geçen ay yüzde 32 olarak açıklanmıştı. Ancak, son haftalarda yaşanan sıcaklıkların etkisiyle bu oran yüzde 22’ye kadar düştü. Bu seviyenin daha da düşmesi halinde, önümüzdeki haftalarda su temininde ciddi sıkıntılar yaşanabileceği öngörülüyor.

Çamlık bulvarı trafiğe kapatılacak Çamlık bulvarı trafiğe kapatılacak

DESKİ’DEN SU TASARRUFU UYARISI

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ), abonelerine gönderdiği mesajla su tasarrufu konusunda uyarılarda bulundu. Uyarıda, kış aylarında yeterli kar yağışı olmaması nedeniyle su temininde sorunlar yaşandığı belirtilerek, yaz aylarında su sıkıntısı ve kesintilerin yaşanabileceği bildirildi. DESKİ, içme suyunun tasarruflu kullanılması gerektiğini, özellikle tarımsal sulama, bahçe sulama, araç ve balkon yıkama gibi amaçlarla içme suyunun kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi