YEREL HABERLER

“24 milyon TL borç ödedik”

Tavas’ın ekonomist belediye başkanı Kadir Tatık, 61 milyon TL borçla devraldıkları belediyenin mali tablosunu açıkladı. Aldığı borçlanma yetkisini kullanmadığını ifade eden Başkan Tatık, 31 Mart’tan bu yana 24 milyon TL borç ödediğini söyledi.

31 Mart Yerel Seçimlerinde Tavas’ta belediye başkanlığını kazanan CHP’li Kadir Tatık, belediyenin mali tablosunu açıkladı. Göreve gelmesinin ardından belediyenin borçlarını hizmet binasına asan Tatık,  belediyeyi AK Partili Hüseyin İnamlık’tan 61 milyon 122 bin lira devraldıklarını kamuoyuna duyurmuştu.

“24 MİLYON LİRA ÖDEME YAPTIK”

Tavas Belediyesi’nin Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’na başkanlık eden Tartık, güncel borçlar hakkında bilgi verdi. Siyasi kimliğinin yanı sıra ekonomist kimliğiyle de öne çıkan Tatık, “Kredi çekmedik. Herhangi bir kredi başvurusunda bulunmadık, borçlanmadık. Bugüne kadar bu hafta ödediklerimiz hariç totalde 24 milyon kadar ödeme yaptık. Cari borçlarımızı neredeyse dengeledik. Rahat nefes alabilecek hale gelmek üzereyiz. Henüz gelmedik ama gelmek üzereyiz. Doğru bir strateji ile ilerliyoruz. Bir yatırım yapmazsak kredi çekmeyeceğiz ancak yatırım yaparsak kredi çekeceğiz” diye konuştu.