Adnan Demirdöğer yeniden aday! Adnan Demirdöğer yeniden aday!

Denizli, son üç gündür büyük bir vurgun skandalıyla çalkalanıyor. Sarayköy yolu üzerinde bulunan galericiler esnaf sitesinde, 7 yıldır ikinci el araç satışı yapan bir esnafın, müşterilerini yaklaşık 1 milyar lira zarara uğratarak ortadan kaybolduğu iddia edildi. Lüks araç satışıyla tanınan galerici, dükkânındaki 15 aracı bir TIR'a yükleyip dükkanını boşalttığı ve kayıplara karıştığı ileri sürüldü.
 
ÇEKLERİN KARŞILIKSIZ OLDUĞU İDDİASI 

Galericinin, çevresindeki yaklaşık 12 galerici esnafla ticaret yaptığı ve bu ticaret karşılığında çekle ödeme yaptığı belirtildi. Ancak, verilen çeklerin karşılıksız olduğu iddiası gündeme geldi. Bu nedenle bazı mağdur esnafların haciz işlemleri başlattığı bildirildi. Bir anda ortadan kaybolan ve üç gündür ulaşılamayan galericinin, sadece galericiler sitesi içindeki esnafı toplamda 200 milyon lira zarara uğrattığı öğrenildi. 

İLLERE YAYILMIŞ MAĞDURİYET 

Dolandırıcılığın sadece Denizli ile sınırlı kalmadığı, İstanbul, Ankara, Trabzon, Şanlıurfa, Afyon, Nevşehir, Muğla'nın Fethiye ilçesi ve Burdur'un Gölhisar ilçesindeki esnafların da mağdur edildiği iddia edildi. Toplam zararın 1 milyar lira olduğu öne sürülürken, bu rakamın daha da artabileceği belirtildi. Firari esnafın ailesini bırakarak Dubai'ye kaçtığı iddialar arasında yer aldı. Denizli Yeni Olay'da yer alan habere göre galericiler, daha önce sorunsuz ticaret yaptıkları esnafın, dükkânındaki araçları pazar günü boşalttığını ve o günden sonra haber alınamadığını belirttiler. Denizli'de yaşanan bu büyük dolandırıcılık olayının ardından, mağdur esnaflar hukuki yollara başvururken, olayın yankıları sürüyor.
 

Kaynak: Haber Merkezi