Denizli’nin Tavas İlçesi girişinde bulunan Milli Mücadele kahramanı Köpekçi Nuri Efe’nin heykeli kundaklandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, alevleri kontrol altına alsa da polyester ve cam karışımı olan heykel, çıkan yangın sonucu büyük zarar gördü. Ekipler kundaklama şüphesi üzerinde dururken, Tavas Kaymakamı Tarık Yerlikaya ve Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık bölgede incelemelerde bulundu. Yürütülen soruşturma çerçevesinde emniyet güçlerinin olayın faili veya faillerinin yakalanması amacıyla bölgedeki kameraları tek tek incelediği öğrenildi.

Tavas’ta Nuri̇ Efe’ni̇n Heykeli̇ni̇ Kundakladilar (6)

YUNANLILARA GEÇİT VERMEDİ

2018 yılının Aralık ayında Tavas Belediyesi tarafından Milli Mücadele kahramanı Köpekçi Nuri Efe’yi temsilen yaptırılan heykel il protokolünün katılımıyla açılmıştı. Tavas bölgesinde imamlık yapan Parsalı Hoca’nın oğlu ve aynı zamanda hafız olan Köpekçi Nuri Efe lakabını ise hayvanları ve özellikle köpekleri çok sevmesinden alıyordu. Kurtuluş Savaşı sırasında Tavas’tan yanına aldığı yaklaşık 2 bin kişilik gönüllüyle, düşman ordusunun Aydın’ı geçmesini engelleyen Nuri Efe, ayrıca 3 Temmuz'da Yunan kuvvetlerini Tavas’tan gelen 95 kişilik yıldırım bölüğü ile durdurmayı başarmıştı.

İhlas Haber Ajansı

1’i ağır 4 yaralı 1’i ağır 4 yaralı

Tavas’ta Nuri̇ Efe’ni̇n Heykeli̇ni̇ Kundakladilar (4)Tavas’ta Nuri̇ Efe’ni̇n Heykeli̇ni̇ Kundakladilar (5)Tavas’ta Nuri̇ Efe’ni̇n Heykeli̇ni̇ Kundakladilar (1)Tavas’ta Nuri̇ Efe’ni̇n Heykeli̇ni̇ Kundakladilar (2)