2024 Kurban Bayramı yaklaşırken, kurbanlık arayışları şimdiden başladı. Diğer yandan vekâletle kurban kesme ibadetini gerçekleştirecek Müslüman âlemi, kurban kesme bedeli hakkında araştırmalara da başladı. Diyanetten yapılan açıklama ile bu yıl için vekâlet ücreti de belli oldu.

Kurban Kesi̇m Bedelleri̇ Belli̇ Oldu (1)

YURT İÇİ İLE YURT DIŞI ARASINDA 7 BİN TL FARK

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, başkanlıkta düzenlenen Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Erbaş, 2024 yılı için vekâletle kurban kesim bedelini yurt içinde 11 bin 750 Lira, yurt dışında ise 4 bin 750 Lira olarak belirlendiğini ifade etti.

2023 YILI KURBAN VEKÂLET ÜCRETİ

Çavuşoğlu gençlerin sevincine ortak oldu Çavuşoğlu gençlerin sevincine ortak oldu

Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla vekâlet yoluyla kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlar için; 2023 yılı yurt içinde vekâletle kurban kesim bedeli 7 bin 950 lira, yurt dışında vekâletle kurban kesim bedeli ise 3 bin 750 Türk Lirası olarak belirlenmişti.

VEKÂLETEN KURBAN BAĞIŞI NEDİR?

Vekâleten kurban bağışı, kurban kesme imkânı olmayan kişilerin, yetkili bir kuruma para bağışlayarak kurban kesilmesini ve etinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlamasıdır. Kurban vekâleti almak çok kısa niyet sözleri ile yapılabilir. Karşılıklı anlaşma şeklinde vekâlet cümleleri kurulur. Kurban kesme vekâleti alırken vekâlet veren kişinin "Seni kurbanımızı kesmeye vekil kıldık." vekâleti alan kişinin ise buna karşılık "Kabul ettim." demesi yeterlidir.