Kadınların birgün değil hergün hatırlandığı bir belediyecilik anlayışı için destek isteyen Kaya, kadınların hayatın her alanında olduğu gibi siyasette ve yönetimlerde de söz sahibi olması gerektiğini vurguladı. Bu anlamda Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ittifakı olarak Denizli Büyükşehir Belediye Adaylarının Sayın Sema Silkin Ün olduğunu da hatırlatarak, kadınları yerel yönetimlerde de görmek istediklerini hem Büyükşehir adayı hem bazı ilçelerde belediye başkan adaylarının kadınlardan oluştuğunu ve belediye meclis üyeliği adaylıklarında da mümkün olduğunca kadın adaya yer vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Makam ziyaretinde Özel’den dikkat çeken sözler Makam ziyaretinde Özel’den dikkat çeken sözler

Halk ozanımız Neşet Ertaş’ın da dediği gibi; “kadınlar insandır, biz de insanoğlu” diyerek aslında en temelde kadının ne kadar kutsal olduğunu ve halk kültürümüzde bu kadar kıymetli olmasına rağmen töre cinayetleri, mahalle baskıları, aile içi şiddet ve mobbing gibi çok fazla olumsuzlukla karşı karşıya kaldıklarının farkındayız. Bunların çözümü, kadının sadece 8 Mart'ta değil de hayatın her köşesinde her gün değerli olduğu bir anlayış ve sistem geliştirmek için çalışıyoruz. Kız çocuklarının diri diri gömüldüğü o cahiliye devrine güneş gibi doğan Peygamber Efendimiz, ilk müslüman kadın Hatice Annemize, kızlarına ve onların şahsında tüm kadınlara “onlar sizlere Allah'ın emanetidir” ve “cennet anaların ayakları altındadır” diyerek en yüce makamı işaret etmiştir. Devlet ana olarak bilinen Hayme Hatun, vatanseverliğin kadını erkeği olmaz diyerek meşale olan Nene Hatunlar, Şerife Bacılar ve daha nice güzel kadınları vesile rahmetle yad ediyoruz. Kadın şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Pamukkale’mize değer katmak, daha yaşanılabilir şehir kültürü oluşturmak ve yarınlara hazırlamak için 29 adet öncelikli projemiz ile 2029’a kadar başka bir yaşam mümkün manifestomuzu hayata geçireceğiz. Ama özellikle kadınlara hitap ettiği için belki yeri gelmişken şu projelere değinmek yerinde olur diye Kaya şu projelerinden notlar paylaştı.

Anne Çocuk Kulübü

Pamukkale Belediyesi anne çocuk kulübü ile anne adaylarımızın hamilelik dönemi eğitimleri, egzersizleri, anneliğe hazırlık çalışmaları ve sosyalleşmelerini sağlıyoruz. Doğum sonrası ise bez ve süt desteği ile yeni annelerimize destek oluyoruz. Anneliğin ilk dönemlerinden itibaren çocuk emzirme, çocuk bakımı ve eğitimi gibi konularda eğitimler, annelerin sosyalleşmesi ve birbirlerinden öğrenmesinin sağlandığı anne çocuk kulübü çalışmaları. Aynı zamanda annelere ücretsiz ulaşım imkanı sağlanması, süt ve bez desteklerinden faydalanabilmeleri için için anne kart uygulamasını hayata geçiriyoruz.

Evlilik Desteği

İlçemizde evleneceklere düğün salonu ve nikah salonu kullanımı, ekonomik fiyatlı ikramlar ve belediye destekli organizasyonlar ile evlilik desteği imkanı getiriyoruz.. Aynı zamanda evlilik okulu ile gençlerimizi evlilik hayatına hazırlamanın yanında evlilik sonrası aile danışmanlığı ile ilçemizde artan boşanma oranını düşürmenin derdindeyiz. Milli Görüş Belediyeciliğinde toplumun mahalleden, mahallenin ise aileden başladığı bilinci ile daha mutlu aileler daha huzurlu mahalleler için hep beraber çalışmaya hazır mıyız? Diyen Kaya vesile ile tüm kadınlardan da seçimlerde desteklerini istedi.