Kale Belediye Başkanı CHP'li Erhan Hayla, AK Partili önceki dönem belediye başkanı Mehmet Salih Sağınç döneminde 9 milyon kredi çekildiğini, bu kredinin 23 milyon lira geri ödemesinin olduğunu söyleyerek gece yarısında açtığı canlı yayınla duruma tepki gösterdi  “Hesapları inceledik. Kale Belediyesi’nin 38 milyon 400 bin TL borcu var” diyen Başkan Hayla, “Eğer yatırımlar yapılmışsa ben bu borcu öderim, altından da kalkarım. 22 Mart 2024’te, seçimden bir hafta önce 9 milyon TL kredi çekiliyor. 48 ay vadeli, 48 eşit taksitte ödenecek. Bu 9 milyon TL’yi 23 milyon 300 bin TL olarak ödeyeceğiz. Elimize geçen 8 milyon 790 bin TL para. Keşke 4 dükkân satıp da, bu parayı ödeseydiniz. Ama Kale Belediyesi’ne bu kötülüğü yapmasaydınız. Kale halkına bu kötülüğü yapmasaydınız” ifadelerini kullandı.

“Yunanliyi Geti̇rseni̇z Bu Kötülüğü Yapmaz” (1)

“180 BİN LİRA PİDE FATURASI VAR”

180 bin liralık pide faturasıyla karşılaştıklarını söyleyen Başkan Hayla, “Seçimde sandıklara pide göndermişler. Her parti de gönderir ancak adaylar bunu cebinden öder. Bunun içerisinde belediye işçilerinin yediği yemeklerde var. Gerisi ise seçim otobüsünün kullananlar, dışarıdan gelen misafirler… Sandıklara 600 adet pide gitmiş. Bu mümkün değil. 180 bin liralık faturayı ödemeyi reddettim. Tutanağını da tuttum” dedi.

MHP’li Yılmaz; “Herkes haddini bilsin” MHP’li Yılmaz; “Herkes haddini bilsin”

“Yunanliyi Geti̇rseni̇z Bu Kötülüğü Yapmaz” (2)

“TUVALETE 720 BİN LİRA TADİLAT YAPILMIŞ”

“Belediye tuvaletine 720 bin liralık tadilat yapılmış” diyen Hayla, “Herkes gidip o tuvaleti orada görebilir. 20 bin adet Türk bayrağı alınmış. Fiyatı da 247 bin lira. Hiç kimse bayrakların buraya geldiğini ve teslim alındığını söylemiyor. “Böyle bir siparişten haberimiz yok, biz böyle bir bayrak görmedik” diyor. Bu tamamen yalan bir fatura” ifadelerini kullandı.

“Yunanliyi Geti̇rseni̇z Bu Kötülüğü Yapmaz” (3)

YUNANLIYI GETİRSENİZ BU KÖTÜLÜĞÜ YAPMAZ”

Başkan Hayla çekilen 9 milyonluk kredinin de 6 milyonluk kısmının harcandığını ifade ederek, “9 milyon çekilen krediden şu anda kasada 3 milyon lira paramız kalmış. 6 milyon Lirası bu bir haftalık süre zarfında, biz mazbatayı alana kadar, oraya buraya ödenmiş. Gelmemizi bekleyememişler. Bize seçim süresince “Hep borç ödedik, o yüzden hizmet üretemedik” dediler. Ödediyseniz bu 38 milyon borç ne?  Siz 9 milyonluk, geri ödemesi 23 milyonluk bu krediyi nasıl çekersiniz? Yunanlıyı getirirseniz Kale Belediyesi’ne bu kötülüğü yapmaz” ifadelerine yer verdi.