KURBANDA BESLENMEYE DİKKAT! | Denizli Hizmet Gazetesi


KURBANDA BESLENMEYE DİKKAT!



Kurban Bayramı öncesi uzmanlar vatandaşları sağlıklı beslenme konusunda uyardı. Özel Denizli Tekden Hastanesi Dâhiliye Uzmanı Dr.Semra Tursun, toplum olarak ikram edilen şeyleri yemeği sevdiğimizi belirterek, kurbanda dikkatli beslenilmesi gerektiğini ifade etti.


Kurban Bayramında et, şeker ve bol tatlı tüketimi sağlığınızdan olmanıza neden olabilir. Kurban Bayramında vatandaşların sağlıklı beslenmeleri ve yediklerini dikkat etmeleri gerektiğini belirten Özel Denizli Tekden Hastanesi uzmanları, vatandaşları sağlıklı beslenme konusunda uyardı.  
 
Kurban etinin fazla tüketiminin kalp hastaları için risk olduğunu belirten Dahiliye Uzmanı Dr.Semra Tursun “Kurban bayramında protein zengini beslenmeye geçeriz. Zaten her gittiğimiz yerde kavurmalar, haşlamalar, kebaplar gibi etin binbir türlüsü ile ağırlanırız veya misafirlerimizi biz ağırlarız. Eti çok fazla tüketmek eğer tansiyon, kolesterol, gut, kalp hastalığı gibi sorunlarımız varsa bu hastalıkların şiddetlenmesine neden olur. Günlük tüketeceğimiz eti kısıtlamak için alacağınız birkaç önlem bu işte başarılı olmanızı sağlar. Örneğin bayram tatili boyunca kahvaltıda peynir, yumurta, sucuk, salam, sosis, pastırma gibi protein değeri yüksek gıdaları kısıtlayın. Onların yerine kahvaltılık gevrek, yulaf, müsli ve taze meyve yemeye özen gösterin. Eti öğlen yemeğinde tüketin. Akşam ise mutlaka sebze yemeği ile yoğurt yemeye çalışın. Bir öğünde bile buna dikkat etmek vücudunuzun aşırı protein ile kirlenmesini önlemeye yardımcı olur” dedi.  


26.08.2017



İlginizi Çekebilir




Adresimiz:
Çaybaşı Mahallesi 1582 Sokak No:14/3 Kat:2 (Merkez Bankası Arkası) DENİZLİ
Telefon:
0 258 265 59 99 (pbx)
E-posta:
hizmet@hizmetgazetesi.com.tr
Faks:
0 258 265 72 52




MEGA TASARIM © 2015 sex shop