Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan'dan bu yana devam eden ihracat sınırlamasının tüm ihracat ve ithalat ürünlerine uygulanacağını duyurdu. Bakanlık, “İsrail hükümeti, Gazze'ye kesintisiz ve yeterli miktarda insani yardım akışına izin verinceye kadar” İsrail ile ihracat ve ithalatın durdurulduğunu açıkladı. Bu gelişme üzerine Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu Hizmet Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu. Alınan kararın Denizli özelinde mutlaka bir karşılığı olacağını söyleyen Başkan Memişoğlu, “Denizli’nin ihracat yaptığı ülkeler arasında İsrail üst sıralarda yer alıyor. Bu kararın Denizli açısından mutlaka bir rakamsal karşılığı olacak. Ancak devletimizin aldığı bir karar var ve sebepleri de çok açık. Bizlere düşen de bu karara uymak. Açıklanan kararda da ‘Gazze'ye kesintisiz ve yeterli miktarda insani yardım akışına izin verinceye kadar’ ibaresi yer alıyor. Bir noktada vadede bulunulmuş. Bu sorunların bir an önce çözülmesini istiyoruz. İhracatçılar devletin en tepesinden alınan kararla ilgili de bir beklenti içinde. İnsani olarak da Gazze’deki vahşetin son bulmasını diliyorum.” diye konuştu.

“Kararin Rakamsal Karşiliği Olacak” (2)

Borsadan belediye başkanlarına ziyaret Borsadan belediye başkanlarına ziyaret

“HEDEFİMİZ 2022 YILINI YAKALAMAK”

2024 yılı ihracat hedeflerini de değerlendiren Memişoğlu hedeflerinin 2022 yılında yakaladıkları 4 milyar 511 milyon doları geçmek olduğunu söyledi.  5 milyar dolar hedefinden uzak olduklarını ifade eden Başkan Memişoğlu, “Yıl sonunda 2022 yılında yaptığımız rakamları yakalamak istiyoruz. Yılın ikinci yarısında Amerika, Almanya ve Avrupa’da ekonomi biraz daha düzelirse bu rakamları yakalarız” ifadelerini kullandı.

“Kararin Rakamsal Karşiliği Olacak” (3)

“ÖNGÖRÜLEBİLİR BİR KUR İSTİYORLAR”

İhracatçıların döviz beklentisi hakkında da konuşan Memişoğlu, “İş insanları öngörülebilir bir kur istiyor. Yarın sabah uyandıklarında 30 ya da 40 olmasını istemiyorlar. Enflasyon oranında, maliyetlerini taşıyabileceği bir kur beklentisi içindeler. Aşırı kur enflasyonu beraberinde getiriyor. Enflasyonla uyumlu, öngörülebilir bir kur herkes için en uygunu” dedi.