SON DAKİKA

SAĞLIK TAVSİYELERİ -1- (16.09.2020)

Bu haber 16 Eylül 2020 - 10:48 'de eklendi ve 10 views kez görüntülendi.

İLK 10

1- Az ve öz ye. Yükte hafif, pahada ağır şeyler tüket.

2- Yaşın ilerledikçe lokmalarını azalt, adımlarını çoğalt.

3- Yavaş ye, hızlı yürü.

4- Zeytinyağı ve tereyağına öncelik ver.

5- Yoğurt, yumurta ve balıktan vazgeçme.

6- Kahveyi değil çayı sev, ikisini de kararında tüket.

7- Bakliyat, sebze ve meyveyi ihmal etme.

8- Yeşillikleri ve baharatı ciddiye al.

9- Maydanoz, kekik, nane, fesleğen, tere, roka ve benzerlerini sofrandan eksik etme.

10- Tarçın, zerdeçal, rezene ve kırmızıbiberi masanda tut.

İKİNCİ 10

YEMEKTE SU İÇME

1- Şekerden, undan, tuzdan ve kızarmış yağdan uzak dur.

2- Güvenli ve mineral zengini su iç.

3- Yemekte su içme.

4- Suyu oturarak ve ılık iç.

5- Suyuna portakal veya limon dilimleri, rendelenmiş turunçgil kabuğu ekle.

6- Kahvaltıyı atlama.

7- Akşamları az ve erken saatte ye.

8- İki öğünle beslenmeyi dene.

9- Sofradan biraz aç kalk.

10- Damak çatlatayım derken damarlarını çatlatma.

ÜÇÜNCÜ 10

BEL ÇEVRENİ İYİ GÖZLEMLE

1- Geleneksel gıdalar ve mutfaktan pek ayrılma.

2- Ev yemeklerini tercih et.

3- Sofranı kalabalık tut, masanı (ailen ve dostlarınla) büyüt.

4- 40’lı yaşlardan sonra et değil ot (bitkisel) ağırlıklı beslen, aslan değil kuzu ol.

5- 40’lı yaşlardan sonra her 10 yılda bir tabağını yüzde 5 küçült.

6- Duygusal açlığını besinlerle giderme.

7- Kilonu ve bel çevreni iyi izle.

8- Doğal, tam ve yerel besinleri tercih et.

9- Sabah egzersizlerini ihmal etme.

10- Her gün mutlaka yürü.

(16.09.2020)

Hamit Tekkanat
Hamit Tekkanathamittekkanat@hizmetgazetesi.com.tr
http://www.buyuksehirhaberi.com
http://www.satkirala.com
http://wwwgazetesehir.com