SON DAKİKA

TARİHİ BABADAĞ KEŞKEĞİ İÇİN BULUŞTULAR

Bu haber 10 Eylül 2019 - 14:26 'de eklendi ve 11 views kez görüntülendi.
960x100 px

Babadağ Belediyesi’nin ev sahipliğinde 23’ünsü gerçekleştirilen, Karaçöplen Keşkek hayrı için ilçeye adeta insan yağdı. Etkinlikte 15 bin kişiye Unesco mirasları arasında yer alan Babadağ Keşkeği dağıtıldı, başkan Ali Atlı’nın konukları ile tek tek ilgilendiği etkinliğe Denizli protokolü yoğun ilgi gösterdi.

 

Denizli’nin Babadağ İlçesi tarihi günlerinden birini yaşadı. Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı’nın ev sahipliğinde ve hayırseverin desteği ile gerçekleştirilen 23. Karaçöplen Keşkek Hayrı nedeni ile ilçede adeta insan seli yaşandı. Tertip heyetinde Rıza Sezen,  Burhan Oduncu, Sacit Atıcı ve Mustafa Çiloğlu’nun bulunduğu etkinliğe, Önceki Dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Milletvekilleri Teoman Sancar, Cahit Özkan, Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Babadağ Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba ve MHP İl Başkanı Cafer Birtürk ve Babadağlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Şeref Arpacı’nın yanı sıra, Denizli ve çevre illerden gelen yaklaşık 15 bin vatandaş katıldı.

 

GELENEĞİMİZ İLÇE TURİZMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Çevre mahalleleri ile birlikte toplam nüfusu 6 bin 522 olan ilçede 15 bin kişiyi bir araya getiren etkinlikte konuşan Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı “Öncelikle bizi bu güzel günde yalnız bırakmayan protokol üyelerimize teşekkür ediyorum.Eşsiz tarihi, huzur dolu doğası, sıcak ve çalışkan insanları kadar damak çatlatan lezzetleri ile Denizli’nin ve Türkiye’nin en güzel ilçelerinden Babadağımızda bu kalabalığı ağırlamaktan son derece mutluyuz. Bu tarihi kalabalığın oluşmasında emeği geçen tertip heyeti başta olmak üzere tüm hayırseverlerimize ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

 

KAZANLAR 2 GÜN BOYUNCA KAYNADI

20 kişilik ekip tarafından onlarca kazan yakılarak hazırlanan keşkek için et ve buğdaylar 2 gün önceden işlenerek, dövülmeye başlandı. Hem etin hem de buğdayın, Babadağ’la bütünleşen eşsiz kıvama ulaşması için 48 saati bulan süre boyunca bir yandan kazanlarda kaynatılırken, diğer yandan dövüldü.  İlçeye gelen protokol üyeleri de kazanların başına geçerek, ustaların desteği ile keşkeği karıştırırken, yapılan keşkek tüm vatandaşlardan geçer not aldı.

 

http://www.buyuksehirhaberi.com
http://www.satkirala.com
http://wwwgazetesehir.com